Drömköket!

Mitt absoluta drömkök är det Per Morberg som har. Helt underbart!
Ännu fler blommor!

Våra murgrönor i vardagsrummet har vissnat. Mamma säger att de har fått spinn...stackare. Därför tog jag en sväng till Plantagen idag och frågade snällt i kassan vart de hade anti-spin produkterna.

- "Aj då! Spinn. Ja, men titta borta på sjukdomshyllan" säger kassörskan med ömnkande blick.

Sjukdomshyllan? Kändes lite överdrivet, det är ju faktiskt blommor vi pratar om.

Hur som helst köpte jag skiten för 150 kr (!!!) och jag har nu kurerat mina murgrönor som får hänga på rehab i tvättstugan ett tag.


Ynklingar på rehab

Men! Jag kallade in mina ersättare, eller vikarierna som man säger när vi människor är sjuka (och tydligen använder man samma språk på växter).
Och det blev ju också riktigt bra!Fräsha vikarierna

Tur i oturen så hade Plantagen -50% på alla gröna växter! Så jag köpte några fler, såklart!

Fixade lite på övervåningen och efter ett tag fick jag till det så här:
Mini växten på den sista bilden är planerad i en gammal marsallburk!
Mina nya satsbord skymtas på bilderna. Är fortfarande i valet och kvalet om de ska målas vita eller ej.

Välkomna tillbaka!

Efter många månaders daltande är några av orkideerna tillbaka! Tjoho! De ser verkligen tråkiga ut när de inte blommar, men när de blommar är de helt underbara!

Decoupage
Jag har gjort decoupage för första gången i mitt liv! Två blåmönstrade tavlor och en liten skål. Är riktigt nöjd med min insats och det blir säkert fler kvällar hemma hos mamma med servetterna i högsta hugg.

Mer info om decoupage finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Decoupage

Trevlig lördag!


Skåpet innan och efter

Innan


EfterVit färg och nya knoppar från Indiska!

Inspiration

Wow, detta är både imponerande och inspirerande!

Ljus i vårt hus

Vi har fått upp lite lampor i sovrummet och i trappan. Thomas sa att vi skulle behöva åka och handla lite uttag, kablar och några andra småsaker som saknades för att kunna sätta upp dem. Ja visst tänkte jag, inga problem! Väl i kassan gick de där "småsakerna" på över 700 kr, jag höll på att tappa hakan!

Hem och montera upp!


I trappan


I sovrummet

Lägg märke till hur fint min karl har lagt in kabeln i taket. I en egen list fick den vara för att det skulle bli så bra som möjligt! Samma har han gjort på lampan i trappen!
måla, måla, måla...

I går var vi på Gengåvan och då fyndade jag ett väggvitrinskåp för 65 kr. Det håller jag nu på och grundmålar. Jag ska byta ut knopphandtagen också för att få det mer unikt!

Thomas undrade vilken färg jag skulle måla dem i... Ibland är han inte riktigt med....VITT SÅ KLART! =)FruktkorgenFick ju en tjusig korg i ståltråd (?) som jag fick i födelsedagspresent! Den hamnade i köket och fylls nu av en frukt och grönsakskompott. Vid speciella tillfällen kan det också vara snyggt att ha ex massor av citroner eller lime i den....det blir i framtiden!

Trädgårdsbestyr?

Nu när vi har städat ut julen kan man inte annat än sakna våren. Tänk när vi får börja pyssla i trädgården! Så växter och lite basilika. Byta ut snöskottningen mot gräsklippning. Sitta på altanen istället för framför brasan. GRILLA! Vi har en fin tid framför oss, det kan man lugnt säga!


Nya fåtöljerna


De nya fåtöljerna från IKEA är hur mysiga som helst, vi har använt dem nästan varje dag sen vi köpte dem!
Ska bli spännande och se hur länge de är vita...tur att Vanish finns!

Här eldas det för fulltRSS 2.0