Nödlösning!


Min (i stort sett) helt nya parfymflaska gick sönder i glashalsen här om dagen. Inte bra. Kändes väldigt synd att slänga den, själva doftvätskan var ju kvar.

Så jag tappade upp själva parfymen på en plastsprayflaska, en sån man kan ha när man reser till exempel. Nu hoppas jag att den håller sig iaf ett tag till! Kvaliteten kanske inte är den bästa, men som nödlösning känns det riktigt bra.

Skulle gärna skriva man tager vad man haver.... men jag har letat med ljus och lykta på stan efter just en sprayflaska i lagom storlek. Äntligen! 20 kr, perfekt.


Innan & efter - kontoret

Kontoret fick sig en uppfräshning efter att vi bott i huset i ca 1 år. Bort med slitna strukturtapeter och bård, in med släta vita väggar med en fondvägg i Josef Frank-stil.

För att få bort strukturtapeten satte vi in tunna gipsväggen (6mm) och sen spacklade vi skarvarna. Lagom mycket arbete istället för att spackla alla väggar. Tapeten piggar upp hela rummet, men det räcker med 1 vägg eftersom mönstret är ganska intensivt.

Här kommer några innan & efter bilder:

Innan:


Efter:


Tapeten innan:


Tapeten efter:

Innan:


Efter:

Efter att vi bott in oss ett tag så fylls rummet på med saker, här med symaskinen framme till exempel. Ett fårskinn i skrivbordsstolen mysar till det. Hängande lampor för att få stämningsljus på mörka kvällar.

Bänkskiva 240 cm från Rusta och ben (något omgjorda) från Ikea. Skåpet ovanför bänken är också från Ikea och rymmer alla pärmar och papper som vi har.Söndagsbild i Fabriken

Veckans söndagsbild i Fabriken blir den här:
Lykta från Perfect home

Dagens lista1. Måla sista lagret på TV-plankorna
Oj, det har verkligen stått still på vårt TV-bänksbygge. Vi har fastnat i målningen av någon anledning. Ändå har vi en sån liten bit kvar nu. Idag rycker jag upp mig och målar sista lagret.

2. Dammsuga hallen
All småsten följer nu mer med raka vägen in i huset. Har vi tur stannar de i hallen, annars gör den oss sällskap in i både kök och vardagsrum. Det blir dammsugning och skak av matta i hallen idag.

3. Tvätta
Igen? Jag tvättade ju alldeles nyss.

4. Storhandla
Veckans meny-koncetpet var succé. Även denna vecka är menyn spikad och för att underlätta under veckan så kör vi storhandling idag.Jag ser fram emot att få styrka punkter från listan under dagen idag...dags att sätta igång!

IdétävlingHusohem.se arrangerar årligen en väldigt populär idétävling. Här är en bild på förra årets vinnare. Jag längtar tills de publicerar alla bidrag, då kan man få hur mycket inspiration som helst!

Mer information om tävlingen finns här...

Pimpad kryddkruka

Äntligen fredag! Vart tog veckan vägen egentligen? Ikväll blir det fredagsmys framför TV:n. Det är alltid uppskattat.Förra veckan målade jag om en halv kruka med griffelfärg och idag blev det invigning! Krukan är i betong och hade innan ett rosmönster på överdelen. Men med lite griffelfärg blev den lite mer ruff. Beroende på kryddsort så kan man enkelt ändra, eller med en blomma i så kan man skriva något sött....
Ha en riktigt trevlig helg!!

Mattjakt

Vi (läs jag) är på mattjakt. Just nu behövs (behövs och behövs....allt är väl relativt?) 2 st nya mattor. En till tv-rummet att ha under soffbordet och en att ha vid fåtöljerna framför kaminen. Jag har så svårt för mattor! Vet inte riktigt vad man ska ha som passar och smälter in....Hur som helst så tittar jag på de här till TV-rummet, där soffan är mörkgrå. Soffbordet är inte inhandlat än men det kommer till 99% bli ett svart eller vitt.Walk, Mio


Memory, MioDorry Stripe från CarpevistaOch den här skulle vara fin vid de vita fåtöljerna framför brasan:

   
Björk från Designtorget

Tidnings- och bokförvaring för den med plats


Bild från Room by Sofie

Den här idén är inte helt fel. En vitmålad garderobsdörr med hjul på. Billigt och bra tidningsställ och bokhylla (om man har plats dvs) Är kanske inte något för den trångbodda.

Andra saker att göra med gamla garderobsdörrar finns här.

Sen så har Thomas sågat ut en del av en dörr som jag håller på att måla om och pysslat lite med....mer info om detta miniprojekt kommer senare i veckan!

3 sommarbilder

Solen skiner och genast tändes hoppet om vår. Här kommer därför 3 x sommarbilder. Tänk när ute säsongen drar igång. Gud så skönt - och ljust!Status: tv-bänksbygge, del 2

Status på tv-bänksbygget: Plankorna är vitmålade. Nu råder diskussion kring uppsättningen. Konsoler eller inte?

Veckans meny-skylt

På griffeltavlan i köket har vi nu börjat med veckans meny som bestäms söndag eller måndag varje vecka. Inga mer panikfunderaingar på "Vad ska vi äta idag då?", nu finns det klart och det är bara att luta sig tillbaka under veckan, föutom själva tillagningen då såklart!
Skulle vara fint att rama in....Inspirerad av Sennerholt Design

Loppisskåp - innan & efter


Loppisskåpet innan renovering:


Efter:Dagens lista1. Rensa ur handvänskan.
Ett måsta med jämna mellanrum. Kvitton, godispapper och annat skräp har en förmåga att skapa oordning på en plats där det behöver vara ordning och reda. Detta har jag skjutit upp alldeles förlänge.
  Klart!

2. Tvätta.
Minst 3-4 maskiner behövs köras i helgen. Vitt, färgat, lakan och handdukar. Bearbetar man inte av högen (-arna) som blir så hamnar man i min situation. Det är skönt att inte behöva tvätta på ett tag, desto mindre skönt när det blir masstvätt. Plus, vart ska allt hänga på tork?
Klart!

3. Kurera mig.
Förkylningen kröp på mig i torsdags, då jag låg och feberfrossade/sov hela kvällen. Thomas har varit och handlat både apelsiner, glass och soppa så jag ska klara mig över helgen. Gräsänka som jag är så får jag helt enkelt träna på att stå på egna sjuka ben.

4. Skidåkning (om frisk).
Mår jag bättre imorgon så blir det skidåkning. Brillor, vantar, skidset med mera är införskaffat (lånat, köpt, fixat) så nu är det bara backen som fattas.Konsten att plantera om konstgjort....

Japp då har man planterat om plastblommor för första gången! Har länge velat ha orkidéer planterade i grupp. Tyvärr vill inte de riktiga blomma lika länge som jag vill att de ska blomma så nu kör jag på plast.

Till det här behövs två plastorkidéer, en zinkbalja och orkidéjord (alltså riktig jord för att täcka plastbottnarna)
Vårtecken!

Upptäckte till min förtjusning den här lilla rackaren precis vid husknuten idag när jag kom hem från jobbet. Ensam...men ack så stark!

Precis vad jag behövde - hopp om våren!!


Kvällens meny

Ikväll får vi finbesök och som en liten aptitretare MMS:ade vi ut kvällens meny till gästerna...

Uttrycket "en glad sallad" är hämtat från Halv åtta hos mig...ett uttryck som vi friskt skojar om på jobbet med jämna mellanrum =)


Slutet är nära

Nu är slutet nära! Detta är allt vad vi har kvar på vedfronten för iår...Sen är det tomt. Vårt vedskjul som var överfyllt i höstas är nu barskrapat.

Bra, för då har vi verkligen använt vår kamin till max, tänker optimisten

Shit, vi har ju inget kvar!!, tänker pessimistenStatus: tv-bänksbygge

Status: tv-bänksbygge....det står still. Helt still.

Städning

Idag fick jag höra något väldigt vettigt.

"Om man städer 1 timme om dagen....då behöver man aldrig storstäda"

Väldigt sant.

Naturen kommer in
RSS 2.0