Veckans projekt

Veckans projekt är att bygga en tv-bänk. (Känns som att den skraltiga lådan gjort sitt som vikarie, haha)

Tanken är att ha liggande brädor, lite ruffiga, på konsoler. Brädorna ska gå vägg till vägg (2,39 m) så att både dvd får plats och även en ljusstake eller två vid sidan om.

Jag vill gärna få upp allt från golvet. Det blir både en känsla av att rummet är större och mer lättstädat då. Rummet är inte det största så alla knep för en större känsla är viktiga.

Två flugor - en smäll!Status: Nu är brädorna tillsågade!
Nästa steg...bestämma färg, handla färg (vi har helt slut på allt!!) sedan måla.


Här är en otroligt dålig skiss på hur vi har tänkt oss... De vita stecken symboliserar alltså brädorna. Svårt att beskriva men jag tror det kommer bli bra. Både billigt och bra!


Kalla färger...

Just nu har jag dille på "kall" inredning. Vet inte varför riktigt?
Har ett stilleben på övervåningen som får mig att le lite extra varje gång jag går förbi!
Äntligen fredag!Puh skönt med fredag idag. Veckorna susar förbi och egentligen hinner man bara reagera på att det är måndag och sen fredag....allt där emellan mest smälter samman!
I helgen hoppas jag på att komma igång med några småprojekt här hemma. Hänger på att gubben hjälper mig såga av en garderobsdörr, haha! Vad ska jag nu hitta på. Ibland får jag idéer som inte riktigt är sammankopplade med verkligheten, det kan Thomas intyga =)
Eftermiddagsläsning

Hej igen!
Nu var det längesen något hände här på bloggen. Dags att uppdatera.

Fick 2 avbokningar på eftermiddagen idag så då har jag passat på att jobba hemifrån. Skönt med flexibla arbetsuppgifter som går att anpassa.Tog precis en brejk från administrationen och kollade igenom posten. Gissa vad som hade kommit. Mio-katalogen som jag beställde från deras hemsida i fredags. Snabba ryck hos Mio må jag säga. Och gratis är ju alltid gott? Eller? Deras senaste katalog finns att beställa här för dig som är intresserad. Massor av inspiration att "låna" =) 
Gillar soffbordet och älskar mattan som är på katalogens framsida. Mattor har jag riktigt svårt för, men den här är ju fantastisk. Är ju på soffbordsjakt så det var ganska lägligt att vi fick katalogen nu. Soffbordet är prismässigt ok för oss men mattan är tyvärr out-of-limit för tillfället.Tänk förresten på vad färska blommor kan göra för ett rum, typ på bilden ovan. Det piggar upp hela bilden!

Nu - mer jobb sen träning! Adios!


Tre gånger tidningsförvaringGrundtal stång från IKEA
Vita tavellister

Hemmagjort

Tisdagens tema i fabriken (bättre sent än aldrig) var Hand made by me...en favorit!

Här kommer exempel på några saker som jag skrapat ihop här hemma:


Pallen - ett loppisfynd för 30 kr som kläddes och och så bytte jag skumdyna. Lite charmlig tycker jag. Men nu blev jag riktigt sugen på ett  nytt tyg. Kanske något svart/vitt eller vitt/blått...hmm? 
Svårighetsgrad (1-5): 2

Tavlan - en gammal garderobsdörr som jag skruvade av handaget på och klädde i ett tyg. Tyget häftades fast med häftpistol.
Svårighetsgrad (1-5): Att göra tavlan 1, att få upp den på väggen 4, haha!Annars - ÄNTLIGEN FREDAG!
Vi lurade oss själva genom att ha torsdagsmys igår. Då slog vi på stor med god mat, filmkväll och lite smågodis. Men det fick vi sota för - jösses vad tungt det var att gå upp imorse. Jag var helt inställd på att det var lördag. Puh! I kväll blir det På spåret, ett glas vin och god mat. Kompenseras upp av lite galej imorgon =)


Något enkelt som piggar upp

Ibland kan man med enkla medel pigga upp, som i det här fallet en annars småtråkig diskbänk.
- halvfull vinflaska
- basilika i kruka
- övermogen avokado
10 x lantligt

10 9 x lantligt

...bilder från landet:


Country living

I helgen är det country living som gäller....om någon undrat vart min lantliga sida kommer från så är med största sannolikhet helgens boende som är orsaken. Mer om detta i morgon!

Nu är det 2 st andra som behöver min uppmärksamhet =)


3 st lampor


RSS 2.0